Aantijgingen, omdat je anders bent, zegt en doet

Er gaat op Social media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn en op diverse websites een verhaal de ronde over ‘aantijgingen omdat je anders bent, zegt en doet‘. Ik voelde me aangesproken bij bepaalde punten en dat lees je onder dit verhaal. Het wordt veel gedeeld, waardoor mijn conclusie is dat veel mensen zich hierin aangesproken voelen.

Waar herken jij jezelf in?

Ze zullen je ‘gek’ noemen, omdat je geboren bent met de gave om dingen anders te zien.

Ze zullen je ‘intens’ noemen, omdat je geboren bent met de moed om jezelf toe te staan om volledig te leven en te voelen.

Ze zullen je ‘egoïstisch’ noemen, omdat je hebt ontdekt dat jij het belangrijkste in je leven bent.

Ze zullen je ‘complotdenker’ noemen, omdat je de controle en manipulatie hebt gezien die systemen op je proberen uit te oefenen.

Ze zullen je ‘raar’ noemen, omdat je niet dezelfde dingen doet als de massa, omdat je uit de matrix bent gekomen en je eigen realiteit hebt gecreëerd.

Ze zullen je ‘absurd’ noemen, omdat je andere overtuigingen hebt dan die ons jarenlang zijn bijgebracht.

Ze zullen je ‘verontrustend’ noemen, omdat je handelt op manieren buiten het gevestigde, omdat je helpt, omdat je onderwijst, omdat je praat over universums en het bestaan.

Ze zullen je ‘gevaarlijk’ noemen, omdat je je eigen manier van leven op je eigen manier en naar wens creëert.

Ze zullen je ′bedrieger′ noemen, omdat je weet dat we in een universum van oneindige mogelijkheden leven en dat alles mogelijk is als je het met zekerheid gelooft.

Ze zullen je op vele manieren veroordelen, voor een lange tijd.
Blijf standvastig en blijf trouw aan jezelf, je essentie, omdat ze je uiteindelijk zullen zoeken voor wat je brengt, voor wat je geeft, voor wie je bent, door je magie.

Laat jezelf niet in de steek door wat ze zullen zeggen, creëer je eigen pad en vertrouw op je innerlijke wijsheid.

Als je ergens aan twijfelt, onderzoek. Als je het niet eens bent met een idee, ongeacht hoeveel mensen het geloven, vind je waarheid.

Ontwaak en stop met alles te geloven wat ze je vertellen, trek je eigen conclusies en manifesteer je ware Ik, vanuit liefde, vanuit bewustzijn.

 

De bron van het bovenstaande is onbekend, maar voor ieder van ons, geef niet op en vertrouw op je buikgevoel.”

Dit verhaal sprak mij aan, omdat ik vroeger zo vaak aan mezelf heb getwijfeld. Ik zag vaak de dingen anders dan mijn klasgenootjes op de basisschool, middelbare school en zelfs op de hbo-opleiding. In mijn twintigere jaren had ik het gevoel een ‘borderline’ te zijn, omdat ik het leven zo intens meemaakte dat ik er vaak bang voor was.

Pas bij de opleiding voor Kunstzinnige Therapie voelde ik mij thuiskomen. Daar herkende ik mijn gedachten en gevoelens in de antroposofische geesteswetenschap. Het gaf mij zoveel rust, maar ook onrust naar de buitenwereld toe die dit allemaal niet kende. Jarenlang heb ik mij aangepast. Inmiddels doe ik dit niet meer, want het leven wat ik nu leid congruent aan hoe ik me binnen voel, mijn gedachten en wensen, dit samen met het leven in de natuur is zoveel rijker dan de meeste mensen ooit zullen gaan ervaren.

 

Pas de laatste jaren merk ik dat het mij niet meer uitmaakt of ik er nu bij hoor of niet. Door velen ben ik nooit helemaal geaccepteerd voor wie ik ben. Ook omdat ik mijzelf vaak niet echt liet zien, maar vooral aanpaste. Dat deed ik in het begin ook als zelfstandig ondernemer. Ik paste me aan ieder bedrijf of instelling zijn eisen. Maar ik zag altijd zoveel wat niet klopte, wat niet zuiver was dat ik iedere keer blij was als de opdracht was afgelopen.

Daar vanuit startte ik Centrum voor GeneesKunst. Het is van mij, wie ik ben, waar ik voor sta en waarin ik geloof; het past bij me als een tweede huid, omdat ik via deze weg mijn hele visie kan laten zien.

 

Het meest bijzondere is dat sinds ik mezelf steeds meer laat zien in hoe ik in het leven sta vanuit spirituele ontwikkeling. Daardoor ontdek ik hier in West Brabant veel meer mensen ‘anders zijn’ dan overal wordt voorgeschoteld. Nog nooit is het zo helder geworden dat alles op social media en tv niet de werkelijkheid is, dat het geframed wordt. Mij interesseren al die verhalen niet meer en als er toch iets is, dan zoek ik het uit, omdat ik wil weten of het verhaal ook echt klopt.

 

Kortom, dan ben ik maar ‘raar’ en leef ik ‘intens’. De wereld is voor mij completer dan die wordt voorgeschoteld en hoe de meeste mensen in hun leven staan. Dan maar een ‘outsider’ zijn en volledig leven in plaats van aanpassen aan mensen die zich eigenlijk voortdurend laten misleiden en begeleiden door anderen die het zogenaamd allemaal weten. Het klinkt misschien gek, maar ik voel zoveel rust door er niet in mee te gaan dat de interesse voor hen er nog nauwelijks is. Want er is nog zo weinig eigen ‘ik’ bij deze mensen, dat het gewoon ook niet meer boeiend is om naar te luisteren. De verwijdering is gewoon te groot geworden. Iets waar ik vorig jaar nog verdriet over had, heb ik nu geaccepteerd. Het bijzondere is, dat het naast rust, ook energie geeft en opent weer nieuwe mogelijkheden in vriendschappen.

 

Wil jij ook kennis maken met antroposofische geestwetenschap? Kijk dan eens in de ‘agenda’ bij Centrum voor GeneesKunst.

 

Hartegroet,

 

 

 

 

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website