GeneesKunst van de Toekomst

5ebb4dd7-edc2-4e6b-9924-58d364c98f7d

Een totaal andere kijk op gezondheid

In deze tijd, anno 2024, leven we in een wereld waar wetenschap als het belangrijkste wordt beschouwd als het gaat om gezondheid. Dat klopt totaal niet. Zij vertellen wat waar is, omdat er onderzoek naar is gedaan. Tevens belangrijke mensen van de overheid, het nieuws op tv, het internet, inclusief social media geven aan hoe wij moeten denken. Dat is wel zo prettig, want dan hoeven wij ons daar niet druk over te maken.

Daar tegenover staat dat wanneer mensen zelf niet meer waarnemen, voelen en nadenken, dat daar juist onwetendheid en daardoor angst overheerst.

Er zijn veel maatschappelijke overtuigingen die niet kloppen en die we al jaren lang ‘geloven’. Zoals een verkoudheid, dat deze in de lucht hangt en daardoor besmettelijk is voor andere mensen. Tegenwoordig moeten we geloven dat we een fysiek lichaam hebben dat slecht geneest. Terwijl ons lichaam een van de vele bijzondere wonderen zijn in de wereld. Ons lichaam is er altijd op gericht om onszelf te genezen. Ook werd vroeger nog het woord ‘ziel’ gebruikt. Dit is nu verbannen uit de huidige wetenschap.

Bij Centrum voor GeneesKunst ga je een paradigmashift ervaren wat betreft gezondheid, ontwikkeling en je hele mensbeeld. 

Wij mensen zijn verbonden met elkaar vanuit onze geest en communiceren vaak met elkaar vanuit onze ziel. We zijn dus meer dan een lichaam. We hebben een ziel en dat is niets anders dan dat wij voelen, denken en van waaruit wij reageren, omdat we iets in de wereld willen neerzetten. Dit alles wordt niet benoemd in de reguliere wetenschap, maar is er wel.

Na jarenlang gewerkt te hebben in zowel reguliere gezondheidszorg als ‘alternatieve’ gezondheidszorg, begrijp ik eindelijk hoe belangrijk het is om het geheel te zien. Dat wij verbonden zijn met onze lichaam, ziel en geest met de rest van wereld. Alleen door verder te kijken dan hoe een lichaam werkt, ga je ‘zogenaamde’ ziektes overwinnen en genezen.

Met alleen de wetenschappelijke benadering komt je er niet. Met alleen de spirituele benadering kom je er ook niet. Juist de verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit zorgt ervoor dat wij mensen in onze hele wereldontwikkeling betreffende gezondheid een stap verder komen. Antroposofische geestwetenschap zorgt voor deze verbinding.

Centrum voor GeneesKunst zorgt ervoor dat mensen zichzelf, hun lichaam en gezondheid leren kennen op alle niveaus. Vanuit antroposofische geestwetenschap krijg je je eigen leven en gezondheid weer op de rit. Zodat je hiermee je leven stabieler wordt, energieker en dat je in je leven jezelf volledig kunt wijden aan wat jij hier moet doen. Zodat je met deze ontwikkeling eindelijk wat kunt neerzetten en dit kunt overgedragen aan de volgende generatie.