Op pad naar wat er in je binnenwereld gebeurd en het beheersen van je begeertes

Cursusdag 2 Op pad naar … het beheersen van je wilskracht, je begeertes en uitleg over je binnenwereld

Om inzicht te krijgen in de eerste drie oefeningen, die te maken hebben met je denken, willen en voelen, is het handig om kennis te maken met je ziel. Wat niets anders is dan je binnenwereld waar je denken, voelen en begeerten/ wensen afspelen.

Dit betekent dat je vanuit verschillende oefeningen gaat ervaren hoe jij denkt, hoe je met je gevoelens omgaat en je eigen wilskracht. Daar staan we echt niet meer bij, maar leven gewoon ons leven zonder daarover na te denken. Maar heb je toevallig al eens gemerkt dat mensen die hoog sensitief zijn, hierdoor dus heel veel voelen, wat heel ongemakkelijk is. In deze cursus leer je hier beter mee omgaan.Of je bent vaak gefrustreerd, omdat je niet voor elkaar krijgt wat je allemaal wilt in je leven en het lukt niet? Hier tem je je wilskracht of activeer je hem juist meer. ga je niet alleen tijdens de cursus, maar ook thuis oefenen om op verschillende gebieden tot hoger inzicht te komen.Dit geldt ook voor het denken. Het leren waarnemen zorgt ervoor dat je je denken gaat scholen i.p.v. blijft hangen in dezelfde gedachtes die je niet vooruit brengen. Vanuit oefeningen om het ‘denken’ te verdiepen, je ‘wil’ te trainen en je ‘gevoel’ in evenwicht te brengen. De oefeningen van het zesvoudig pad zijn ontwikkeld door Rudolf Steiner.

Je krijgt deze dag ook uitleg over wat nu je innerlijk, je ziel is. Het denken, voelen en willen zit in je ziel. Hoe dat nu precies verhoudt tot je lichaam, maar ook hoe het werkt in je leven.

 

Veel mensen willen graag meteen helderziend worden door even een cursusje te volgen met wat meditatie waardoor je je verlicht voelt en een mooie woorden waarbij je je aangesproken voelt. Ik ken het, heb diverse stromingen en cursussen gevolgd, voelde me geraakt, verlicht en spiritueel in mijn gedachten, maar uiteindelijk was dat het wel. Het bleef los staan van mijn dagelijks leven. Dan zul je nooit de geestelijke wereld ontmoeten.

Dit is geen zweverige cursus, maar vooral praktisch gericht om je ziel en geest te scholen vanuit antroposofische geesteswetenschap.

p deze laatste dag kijk je terug wat je winst is om meer dan een half jaar hiermee bezig te zijn. Welke oefeningen beheers je goed? En welke vragen nog om aandacht? Wat pak je op om hiermee verder te leren?

Je zult merken dat je ziel harmonischer wordt in het leven en je eigen ik-kracht stabieler en dat je aan de wereld om je heen meer gewaar gaat worden. Je zult je rustiger voelen, meer energie krijgen en je krachtiger voelen. Daarnaast ook nog eens veel minder meegesleurd worden in de ‘drama’ van het leven.

 

Praktische informatie:

Data: donderdagochtenden op 15 juni, 13 juli, 7 september, 5 oktober, 2 november, 2 december 2023

Prijs is nu: 35,- voor iedere losse bijeenkomst, of 175,- voor in totaal 6x. Alles is inclusief btw.

Voor wie: volwassenen die zelf verdieping willen en ervaring in de antroposofische geestwetenschap

Betaling: contant betalen is gewenst. Na betaling ben je pas aangemeld.

Locatie: ‘t Kloosterhof in Hoogerheide

Tijd: van 9.30 uur tot 12.30 uur.

 

Reageer op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*
Website