Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Is de afspraak voor de intake ingepland? Dan wordt er in het eerste gesprek het intakeformulier doorgenomen. Dit is een vragenlijst om meer te weten te komen over je voorgeschiedenis en relevante omstandigheden die relevant kunnen zijn voor de vraag/ klacht waarmee je komt. Aangezien mijn kennis en ervaring verder reikt dan de reguliere gezondheidszorg, zijn de vragen ook gericht om een volledig beeld te krijgen.

De intake is ook een kennismaking om uit te zoeken of je bij mij op je gemak voelt en en door mij begeleidt wilt worden. Dit kan natuurlijk alleen als er een klik is. De intake bestaat uit 60 tot 90 minuten.

Tijdens het intakegesprek zijn de antwoorden op de jouw ingevulde intakeformulier leidend. Je geeft aan waarmee je zit en waaraan je graag wilt werken. Je krijgt meer informatie over wat ik voor je kan betekenen en hoe dit eruitziet. Omdat ik holistisch werk, wordt er gekeken naar je persoonlijkheid, je gezinssituatie, herkomst en de ontwikkeling en spiritualiteit op verschillende levensgebieden.

Mocht de problematiek buiten mijn behandelcapaciteit vallen, dan geef ik aan waar een beter passende behandeling en werkwijze kan worden geboden.

Therapeutische consult

Natuurlijk is mijn kennis ook de reguliere medische geneeskunde en de reguliere psychologie. Maar dat hele grote stuk regulier is maar een klein stuk in mijn gehele kennis en ervaring uit de Antroposofische geneeskunde, waarvan een gedeelte kunstzinnige geneeskunst is en een klein gedeelte de Germaanse geneeskunde. Dit allemaal samen met de andere opleidingen in (team)coaching en trainingen zorgt voor een gemixte aanpak. Bij de een zal er mee gepraat worden, bij de ander veel vanuit de antroposofische geneeskunde gebruikt worden en bij weer een ander juist veel kunstzinnig gewerkt worden. Jij als persoon en wat je hulpvraag is, zorgt ervoor wat er nodig is.

Duur van de therapeutische consulten

De duur van de consulten wisselen erg sterk. Het hangt af van hoe diep het probleem zich genesteld heeft, dat het hangend is of een spoor is wat telkens terugkomt. Soms is het eenmalig, soms vraagt het om een aantal keren, soms vraagt het om verdieping in je manier van leven en bewustzijn over je leven. Dit kost tijd. En toch is er altijd vooruitgang, waardoor het op een gegeven moment klaar is.