Kinderen en jongeren een tikkeltje anders

Het liefste wil je voor je kind dat alles goed gaat. Dat je kind lekker in zijn vel zit, goed mee kan op school, kan opschieten met klasgenootjes en altijd blij en vrolijk is. Ook bij kinderen is het leven soms spannend, confronterend, niet leuk, kost het veel moeite, of is het zelfs beangstigend.

Als ouder wil je je kind voor alles beschermen. Maar om te ontwikkelen, leert je kind juist het meest als het zijn eigen weg gaat. Meestal gaat het na een tijdje weer over als uw kind of jongere weer in een nieuwe fase van zijn leven komt. Alleen soms komt het kind er zelf niet helemaal uit. De problematiek kan erg heftig zijn of de fase kan wel erg lang duren. Wat extra begeleiding is dan vaak erg welkom en ondersteunend.

Ik behandel de volgende klachten bij kinderen:

Scheiding van hun ouders, om wat voor een reden dan ook somber of zelfs depressief zijn, faalangstig op school, pestgedrag, te agressief, te langzaam, overgevoelig, plasproblemen, over bewegelijk, slaapproblemen, moeite met leren, moeite met contact, rouw i.v.m. overlijden van familielid, lastig in de omgang met andere kinderen. gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen in hun eigen leventje.

Ook kinderen met vage klachten, zoals veel buikpijn, bozig, verdrietig of lastig gedrag zijn welkom.

Ervaring met kinderen

Ervaring met jongeren

Met plezier werk ik met kinderen van de basisschool leeftijd. Soms jonger. Ieder kind heeft zijn eigen weg te gaan en vaak is al snel duidelijk wat tegenwerkend is. Samen met de ouders kijk ik wat er gevraagd wordt vanuit het kind wat het nodig heeft.

Ik werk individueel met het kind, waarbij het kunstzinnige het uitgangspunt is om het kind meer handvatten te geven om weer verder te kunnen op school en thuis. Als het kind het prettig vindt, is er een ouder bij. Heel soms werkt dit niet bevorderend en dan wacht de ouder in de wachtruimte, zodat het kind volledig zichzelf kan zijn.

Naast therapie heb ik veel ervaring opgedaan bij kinderdagverblijven, BSO’s, Vrije School en het geven van danslessen. De combinatie van praten, bewegen en creatief werkt erg goed bij kinderen. De complete onbevangenheid van kinderen voor het leven vind ik erg bijzonder om mee te maken. Hoe klein ze ook zijn, altijd is hun eigenheid zichtbaar en prachtig om te zien.

Ik heb veel met jongeren gewerkt in tehuizen, crisiscentrum en kamertrainingscentrum met allerlei uiteenlopende klachten. Dit kunnen vage klachten, maar ook duidelijke bekende problematiek zoals ADHD, autisme, hechtingsproblematiek, trauma, depressie en angsten, geweld, scheidingen, gepest worden, zwakzinnigheid, eetproblemen, spijbelen, enz.

Daarnaast heb ik trainingen gegeven aan jongeren en tegelijk individueel gecoacht om het leven en school weer zo goed mogelijk op te pakken. Ik vind deze leeftijd fascinerend om te zien hoe jongeren balanceren tussen het kind zijn en volwassenheid en ondertussen uitproberen wat hun eigen weg is. Je moet het per slot van rekening toch uiteindelijk zelf gaan doen. De manier hoe ik werk is dan ook altijd opbouwend.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

Zorgen voor je kind draait ook om het nemen van beslissingen. Hoe eerder, hoe beter.

Je weet pas of iets goed voor je kind is, als je het aangaat. Voel je welkom en gun jezelf de ruimte om te ervaren of dit bij je kind past.

Neem hier contact op.

 

Hartegroet,