Kinderen en adolescenten tikkeltje anders

Het liefste wil je voor je kind dat alles goed gaat. Dat je kind lekker in zijn vel zit, goed mee kan op school, kan opschieten met klasgenootjes en altijd blij en vrolijk is. Ook bij kinderen is het leven soms spannend, confronterend, niet leuk, kost het veel moeite, of is het zelfs beangstigend.

Als ouder wil je het liefste je kind voor alles beschermen. Maar om te ontwikkelen, leert je kind juist het meest als het zijn eigen weg gaat. Meestal gaat het na een tijdje weer over als uw kind of adolescent weer in een nieuwe fase van zijn leven komt. Alleen de problematiek kan erg heftig zijn of de fase kan wel erg lang duren. Wat extra begeleiding is dan vaak erg welkom en ondersteunend.

Ik behandel klachten als:

Somber of zelfs depressief, faalangstig, pestgedrag, te agressief, te langzaam, overgevoelig, plasproblemen, over beweeglijk, slaapproblemen, moeite met leren, moeite met contact, scheiding van ouders, verwaarloosde kinderen, rouw i.v.m. overlijden van familielid, lastig in de omgang met andere kinderen. gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen.

Ook kinderen met vage klachten, zoals veel buikpijn, bozig, verdrietig of lastig gedrag zijn welkom.

Ervaring met kinderen

Ervaring met pubers

Met plezier werk ik met kinderen van de basisschool leeftijd. Soms jonger. Ieder kind heeft zijn eigen weg te gaan en vaak is al snel duidelijk wat tegenwerkend is. Samen met de ouders kijk ik wat er gevraagd wordt en wat het kind nodig heeft.

Daarna werk ik individueel met het kind, waarbij het kunstzinnige het uitgangspunt is om het kind meer handvatten te geven om weer verder te kunnen op school en thuis.

Met deze groep heb ik naast therapie veel ervaring opgedaan bij kinderdagverblijven, BSO, Vrije School en het geven van Jazzdanslessen. De combinatie van praten, bewegen en creatief werkt erg goed bij kinderen.

Ik heb veel met jongeren gewerkt in tehuizen, crisiscentrum en kamertrainingscentrum met allerlei uiteenlopende klachten. Dit kunnen vage klachten, maar ook duidelijke bekende problematiek zoals ADHD, ADD, autisme, hechtingsproblematiek, trauma, depressie en angsten, geweld, scheidingen, gepest worden, DCD, zwakzinnigheid, eetproblemen, spijbelen, enz.

Daarnaast heb ik trainingen gegeven en jongeren individueel gecoacht om (al dan niet met hulp) het leven en school weer zo goed mogelijk op te pakken. Ik vind deze leeftijd fascinerend om te zien hoe jongeren balanceren tussen het kind zijn en volwassenheid en ondertussen uitproberen wat hun eigen weg is. Je moet het per slot van rekening toch uiteindelijk zelf gaan doen. De manier hoe ik werk is dan ook altijd opbouwend.