Waarom is het in de Kersttijd zo belangrijk om tijd te nemen voor jezelf?

Voor de meeste mensen over hele wereld zijn de Kerstdagen vooral feest met veel versieringen, kerstgroen, kaarslicht en veel brandende lichtjes in de boom en dat je als familie bij elkaar komt. Dat je het gezellig hebt en cadeaus krijgt en uitdeelt en dat er vooral lekker en veel gegeten wordt. Tegenwoordig zijn het ook geen kleine cadeaus meer, maar steeds grotere cadeaus. Het lijkt wel dat alles steeds materialistischer wordt in ons leven. Hier is weinig bewustzijn op dat dit aan het verschuiven is. Dat komt ook doordat dit soort verschuivingen jarenlang duurt en met kleine stapjes steeds verder gaat. En laat ik eerlijk zijn, vroeger was ik ook gek op cadeaus en om juist in deze tijd op koopjesjacht te gaan. Het laat zien dat er voortdurend verleidingen zijn die je uit jezelf trekken.

 

Nu klinkt het gek als ik zeg dat het de bedoeling ook is om materialistischer te worden. Ook is het de bedoeling dat we steeds meer intellectueler en wetenschappelijker gaan denken. En dat wij de wereld en onszelf als mens steeds meer zien als een fysieke buitenkant. En als we toch naar binnengaan, dat het dan om ‘stofjes’ gaat, zoals cholesterol, vitamine D, magnesium. Heel veel mensen zijn alleen nog maar in staat om zo te denken en te leven.

En het was zelfs de bedoeling dat we de geestelijke spirituele wereld niet meer ervaren, want we leven immers in de bewustzijnszielentijd. Dus ieder mens heeft de keuze om het materialistische te ontstijgen en bewust te worden of nog dieper in het fysiek-materialistische getrokken te worden.

Dit is iets heel anders dan wat we eeuwen geleden deden. Tja, toen waren er natuurlijk weer andere dingen die niet lekker liepen, maar in die tijd leefden de mensen nog in een natuurlijk ritme met elkaar en met de natuur.

Zij wisten dat tussen kerst en 6 januari de hemel en aarde heel erg dichtbij elkaar waren. Deze opening in de tijd geeft ons juist de mogelijkheid om contact te hebben met de geestelijke wereld. Dit is het moment om terug te kijken in dit jaar hoe het is gegaan, wat goed ging en wat anders kon en wat je nog mag afsluiten. En ook is dit het moment om vooruit te kijken, datgene waar je mee verder wilt en wat helemaal bij jou en je levenspad past.

 

Dit doe je niet alleen, maar juist in deze tijd heb je heel goed contact met de geestelijke wereld en doe je dit samen met hen. Het is dan ook niet voor niks dat mensen voornemens maken voor het nieuwe jaar, zoals bijvoorbeeld afvallen en stoppen met roken. Hoe materialistischer de mens is, des te meer hij juist het maken van voornemens onzin vindt, omdat hij nauwelijks nog contact heeft met de geestelijke wereld. Nu weet je in ieder geval waar voornemens vandaan komen.

 

Daarom is het dus zo belangrijk om tijd te nemen voor jezelf, om thuis te zijn, of dingen af te ronden, om innerlijk alles schoon te maken en het nieuwe voor te bereiden, zodat je krachtig het nieuwe jaar kunt ingaan. Dus geen uiterlijke voornemens, maar vooral voornemens die helemaal bij je passen als mens en wat je hier te doen hebt vanuit je karma.

 

Ik wens dan ook iedereen een mooie afronding van dit jaar en dat we bewust het nieuwe jaar mogen instappen met veel kracht vanuit ons hart.

Reageer op dit artikel

2 thoughts on “Waarom is het in de Kersttijd zo belangrijk om tijd te nemen voor jezelf?

  1. Hoi Mariëlle, dat heb je heel goed geschreven. Ik ga in ieder geval meer naar binnen gaan om eens te kijken wat die samenwerking brengt. En opruimen. In mijn huisje, lichaamshuisje en bovenkamertje…hihi.
    Groetjes Nancy

    • Dankjewel Nancy, het is lastiger dan ik had gedacht om echt naar binnen te keren, de stilte in te gaan en vooral alles op te ruimen. Ik ben nog steeds bezig ermee, maar het geeft wel ruimte voor dit nieuwe jaar. Ik hoor later live graag hoe deze tijd is gegaan voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website