Je kan maar druk zijn….

Training bij Stikkr gevolgd

Bijna iedereen is tegenwoordig druk. Waarmee is iedereen druk? Het leuke is, dat dat heel verschillend is. Veel mensen zijn tegenwoordig alleen al erg druk met hun mobiel, hun computer of laptop. Best wel logisch, aangezien bijna alles via die apparaten gaan.

Ondertussen was het afgelopen maanden ongelooflijk druk bij mij, waardoor ik nog niet eens een berichtje kon sturen. Ik was dus niet druk door mijn mobiel of laptop.

 

Ik ben dankbaar dat veel cursussen in 2023 doorgingen. Volgend jaar ben ik 20 jaar zelfstandig ondernemer. Ik heb vette en ook magere jaren gehad. Het bijzondere was dat mijn geluksgevoel hier niets mee te maken had.

Werken met kinderen als therapeut of juf is heerlijk

Centrum voor GeneesKunst ben ik aan het opbouwen en dat gaat gelukkig de goede kant op. Het vergt wel een lange adem. Daarom heb ik besloten om naast Centrum voor GeneesKunst een extra inkomen te genereren. Mijn hart ligt bij Centrum voor GeneesKunst, maar er moet toch brood op de plank komen. Dus dan maar daarnaast extra werken.

 

Door de rare tijd die achter ons ligt, was ik al een tijdje gestopt met mijn werk in de gezondheidszorg. Een paar maanden terug kwam ik erachter dat ik met mijn diploma’s les mag geven op basisscholen, buitenschoolseopvangen en kinderdagverblijven. Dat doe ik nu als interimmer. Ik richt me vooral op lesgeven vanuit kunstvakken, zoals schilderen, tekenen, boetseren, drama, dansen, beweging en spel. Ondertussen heb ik de afgelopen maanden in Eindhoven een training gevolgd om al mijn kennis weer op te frissen. Wie weet wordt dit in 2024 een tweede carrière naast Centrum voor GeneesKunst.

 

Naast de drukte door de trainingen en extra werk, had ik het vooral druk omdat ik veel tegenkrachten op mijn dak had. Tegenkrachten kennen sommige mensen als slechte energieën. Nu is dat op een bepaalde manier wel waar, want als je tegenkrachten bij je hebt, dan kost het je veel energie. Immers zijn alle tegenkrachten negatief. Maar zoals in de cursus ‘Het pad naar spirituele ontwikkeling’ leer je een oefening om anders met bepaalde situaties om te gaan. Nou, dit voelde en voelt bij mij als continue werken aan het anders omgaan met deze tegenkrachten. Ik kreeg er zoveel fysieke kwalen door, waardoor ik het gevoel had niets meer te kunnen. Ook had ik nog maar weinig zin in het leven.

Ik ben dan ook zielsdankbaar dat ik de antroposofie en de vijf biologische natuurwetten ken om in contact met de geestelijke wereld te zijn om eruit te komen. Ik ben de geestelijke wereld dan ook dankbaar dat het gelukt is en dat ik hierdoor krachtiger geworden ben. Ook ben ik dankbaar voor mijn gezin die mij nog steeds liefheeft, ondanks dat ik soms echt niet de leukste thuis was.

 

De komende week is het tijd om even lekker thuis te zijn, samen te zijn en de laatste dingen van dit jaar op te ruimen en schoon schip te maken, om een krachtige start voor 2024 te maken. Alleen morgen nog werken en dan ben ik er helemaal klaar voor om goed af te sluiten.

 

Ik wens dan ook iedereen een heerlijke tijd de komende dagen en vooral om tijd te nemen voor jezelf wat je dit jaar loslaat en wat je graag wilt gaan doen in het komend jaar. En als je dit wilt delen, dan lees ik dat graag.

 

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website